Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom nevremena

Najmanje 36 mrtvih u brodolomu trajekta na Filipinima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 36 osoba poginulo je u četvrtak za lošeg vremena u brodolomu trajekta koji je prevozio gotovo 189 putnika i članova posade, u središnjem dijelu Filipina, objavile su vlasti.

Kim Nirvana povezivao je Ormoc, na otoku Leyte, s otokom Camotes kad se prevrnuo jedan kilometar od polazne luke.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan

Spasioci poslani na lice mjesta u sedam brodova uspjeli su pokupiti više desetaka preživjelih koji su se držali za trajekt, objasnio je Ciraco Tolibao iz Ureda zadužena za upravljanje katastrofama i smanjenje rizika iz Ormoca.

Italija: U brodolomu poginulo 40 migranata

Glasnogovornik obalne straže Armand Baillo rekao je da je 127 osoba preživjelo ali nije mogao neposredno navesti detalje o njihovu spašavanju dok se 26 osoba još uvijek smatra nestalima.

Ronioci su pretraživali nemirne vode u potrazi za eventualnim ostalim preživjelima. Najmanje 53 osobe hospitalizirane su dok je dvadesetak njih uspjelo vratiti kućama pješice, dodao je dužnosnik.

Kim Nirvana je službeno prevozio u trenutku drame 173 putnika i 16 članova posade. Prevrnuo se jedva 30 minuta nakon što je napustio luku za nemirna mora, objasnio je Tolibao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene