Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje je dvadeset osoba ubijeno, a 75 ranjeno u raketiranju i u kasnijoj eksploziji automobila-bombe danas oko 17 sati po srednjoeuropskom vremenu u jugoistočnoj četvrti Bagdada, doznaje se od ministarstva unutarnjih poslova.


Raketa je prvo pala na četverokatnicu uz tržnicu u četvrti
Zafaraniyah gdje žive šijiti i suniti.

Vezani članci Napad na bagdadsku zračnu luku Iranski predsjednik zakleo se na osvetu, State Department pozvao američke građane da hitno napuste Irak Prosvjednici pred američkom ambasadom u Bagdadu Povukli se svi prosvjednici koji su napali američko veleposlanstvo u Bagdadu, Pompeo otkazao posjet Ukrajini

Pet minuta kasnije, automobil-bomba eksplodirao je sto metara dalje, dok je više osoba pokušavalo pomoći žrtvama prve eksplozije, kaže isti izvor.

Usto je bomba kućne izrade eksplodirala pri prolasku policijske ophodnje koja je išla na mjesto događaja, ranivši trojicu policajaca, kako navodi ministarstvo.

Napadi se događaju dok su američke i iračke snage početkom prošlog tjedna rasporedile dodatne snage u Bagdadu kako bi pokušale zaustaviti širenje nasilja u iračkoj prijestolnici, u takozvanoj drugoj fazi plana Naprijed zajedno.

Taj plan koji je počeo sredinom lipnja zasad nema uspjeha, jer su se sukobi proširili.

Prema podatcima mrtvačnice, u Bagdadu svaki dan pogiba 50 ljudi, a američki vojni izvor tvrde kako se na dan u prosjeku događa 70 napada.