Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogorčenje na Otoku

"Šokirani smo!" Najbogatiji britanski premijer u povijesti izazvao bijes jeftinim poklonom

Rishi Sunak
Rishi Sunak Foto: Afp
Rishi Sunak je ne samo najmlađi, nego i najbogatiji premijer u britanskoj povijesti, a ovih je dana svojim ponašanjem izazvao novo ogorčenje na Otoku.

Britanski premijer Rishi Sunak izazvao je bijes nakon što je donirao bocu vina od 10 funti za akciju prikupljanja sredstava za školu u svojoj izbornoj jedinici.

"Šokirani smo, da budem iskrena", rekla je Mel Wise, predsjednica Udruge roditelja i učitelja osnovne škole Leyburn i dodala: "Očito mu djeca u njegovoj izbornoj jedinici vrijede 10 funti.''

Sunak je, naime, donirao je najjeftiniju bocu vina koja se prodaje u trgovini britanskog parlamenta u sklopu kampanje prikupljanja sredstava za kupnju školskih računala, a Sunday Mirror je objavio i fotografiju boce francuskog vina Merlot s premijerovim potpisom na etiketi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nakon 84 godine Tri djevojčice: Riješen misterij iz jednog od najmračnijih razdoblja ljudske povijesti

"Nemojte me krivo shvatiti, ne očekujemo da će nam dati tisuće ili milijune, ili nešto slično. Ali nešto vrijedno više od 10 funti što bismo mogli prodati na aukciji, bilo bi dobro'', kazala je Wise.

Osnovnoj školi Leyburn u sjevernoj Engleskoj potrebno je 10.000 funti za zamjenu 15 godina starih računala za djecu.

Cjelokupna situacija izgleda još gore s obzirom na to da su 43-godišnji Sunak i njegova supruga Akshata Murty, poznati po enormnom bogatstvu, nedavno donirali tri milijuna dolara američkom koledžu u Kaliforniji koji je pohađala Murty i 100.000 funti Sunakovoj bivšoj elitnoj školi.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak udjeli u firmi Britanski premijer ponovo u problemima: Istražuju ga zbog posla njegove supruge, bogatašice iz sjene

A nije zaboravljeno ni kada je krajem prošle godine dijelio hranu uoči Božića pa se našao na udaru kritika zbog nevjerojatnog pitanja koje je postavio beskućniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene