Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstva Hrvata na području Bugojna

Na privremenoj slobodi Bošnjaci optuženi za zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud Bosne i Hercegovine ponovno je pustio na privremenu slobodu četvoricu Bošnjaka kojima se trenutačno sudi zbog ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima na području Bugojna, potvrđeno je u petak iz tog suda.

U priopćenju dostavljenom medijima navodi se kako je prihvaćen zahtjev obrane za privremeno oslobađanje Nisveta Gasala, Musajba Kukavice, Enesa Handžića i Senada Dautovića koji su tijekom rata u BiH obnašali visoke zapovjedne dužnosti u postrojbama Armije BiH i policije RBiH koje su djelovale u Bugojnu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zastrašivanje svjedoka zločina nad Hrvatima u Bugojnu Slika nije dostupna BiH: Optuženi za ubojstva Hrvata u Bugojnu pušteni na privremenu slobodu

Optuženi su da su izravno ili po zapovjednoj osnovi odgovorni za ubojstva i zlostavljanja počinjena nad hrvatskim civilima i pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane  koji su bili pritvarani na lokalnom nogometnom stadionu. Četvorici optuženika sud je naložio da predaju sva osobna dokumenta kao i da se svakodnevno javljaju lokalnoj policijskoj postaji u Bugojnu odnosno Donjem Vakufu gdje žive.

Izdan je i nalog po kojemu im se zabranjuje kontaktiranje s bilo kojim osobama povezanim sa slučajem u kojemu im se sudi osim s njihovim braniteljima.Gasal i Kukavica uhićeni su u ožujku 2007. godine, a Handžić i Dautović mjesec dana kasnije.Oni su od tada u nekoliko navrata privremeno puštani na slobodu pa zatim ponovno pritvarani zbog oprečnih ocjena o tome mogu li utjecati na svjedoke u procesu koji se protiv njih vodi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene