Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva nepušačka plaža

Na plaži dugoj 13 kilometara zabranili pušenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska se odlučila na korak dalje kada je riječ o cigaretama. Mali gradić u Provansi na jednoj od plaža zabranio je pušenje.

Iako brojne države već dugo imaju zabranu pušenja u restoranima i kafićima, vijest o prvoj plaži za nepušače nije prošla bez rasprave.  Odlazak na plažu do sada je značio potpuno opuštanje, bezbrižnost i zapravo slobodu i jedina pravila vrijedila su za nudiste. No Francuzi su odlučili uvesti pravila koja se odnose na pušače, a javnost je podijeljena.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!"

'Kao pušačica mislim da to nije loša ideja jer nas sprječava da pušimo cijeli dan, a dobro je i za djecu da ne kupe opuške i stavljaju ih u usta', smatra turistica Vanessa. Poželi li se netko prošvercati i ipak zapaliti na plaži, policajac mu može naplatiti kaznu u iznosu od 35 eura.Iako su bili svjesni da će ovaj radikalan potez potaknuti lavine osuda i negodovanja, gradski čelnici smatraju kako nisu imali drugog izbora.

Nepušačka plaža na francuskoj obali duga je 13 kilometara. Ljubiteljima dima ipak je ostavljeno dovoljno drugih plaža da zadovolje svoje strasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene