Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA METI SRPSKIH NACIONALISTA

'Ja jesam Hrvat, ali sam prije svega lojalni građanin Republike Srbije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetnik iz Novog Sada Stanko Krstin, član Hrvatskog nacionalnoga vijeća (HNV), izjavio je da je često na meti srpskih nacionalista koji su mu u nekoliko navrata poručivali da je ustaša i da treba napustiti Srbiju, zbog čega je reagirala vojvođanska povjerenica za zaštitu ravnopravnosti, objavila je u četvrtak agencija Beta.

Krstin, vlasnik poduzeća „Pre-Print“ i predsjednik Unije poslodavaca Vojvodine, rekao je da je na meti nacionalista koji su na fasadi njegove tvrtke ranije bili napisali “Ustaše, van!”, ali su i verbalno napadali članove njegove obitelji, te zaposlenike.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nestala djevojčica Danka nestala kod Bora FOTO Dvogodišnju djevojčicu tražili cijelu noć, stotine ljudi na terenu: "Dok sam se okrenula, više je nije bilo. Još ne govori"

U izjavi hrvatskim medijima u Vojvodini, dodao je da je na njegovu kuću 2008. pucano, ali da mjerodavne državne institucije u Srbiji, kao i slučajevima drugih napada i provokacija, nisu reagirale.

Krstin kaže i kako ga optužuju i da je “hrvatski obavještajac”, kao i da svojim pogonima “truje” djecu, građane i golubove u naselju Salajka u Novom Sadu.

“Ja jesam Hrvat, ali sam prije svega lojalni građanin Republike Srbije”, rekao je Krstin, koji je rođen u Odžacima, gradiću u blizini Sombora.

Ove višegodišnje incidente i napade novosadski poduzetnik povezuje s djelovanjem predsjednika Ekološkog pokreta Novoga Sada Nikole Aleksića, koji Krstina optužuje za ugrožavanje zdravlja stanovnika u blizini njegove tvornice.

Aleksić međutim u negativnom kontekstu spominje i Krstinovu hrvatsku pripadnost te javni angažman u hrvatskoj zajednici, te HNV-u.

U vezi s ovim slučajem povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Vojvodine izrekla je opomenu direktoru Ekološkog pokreta jer je u javnosti iznosio ideje i stavove koji su uznemirujući i ponižavajući, i kojima se vrijeđa dostojanstvo Stanka Krstina, kao i drugih pripadnika hrvatske nacionalne manjine.

Stanko Krstin je u ovome povodu ispričao i da su ga neki inspektori pokušavali “reketirati”.

Agencija Beta podsjeća da je Krstin u nekoliko navrata prosvjedovao ispred zgrade novosadskog suda i ispred Agencije za borbu protiv korupcije u Novome Sadu, kada je nosio transparent “Gospodarstvenici, plaćajte reket da ne prođete kao ja”.

Krstin je aktivan član HNV-a i ističe se nastojanjima da poveže hrvatske tvrtke koje posluju u Srbiji s gospodarstvenicima hrvatske manjine u Vojvodini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene