Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao policiji

Mučio 4-godišnju kćer 'waterboardingom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Joshua Tabor priznao je policiji da je primijenio metodu mučenja koju koristi CIA, na svojoj četverogodišnjoj kćeri.

Pod vodu je glavu svoje kćeri, 27-godišnji otac gurnuo tri ili četiri puta, jer djevojčica nije znala abecedu. Skrbništvo nad njom dobio je tek mjesec dana prije incidenta, piše Daily Mail. Policiji je priznao da je odabrao ovu kaznu jer se djevojčica bojala vode. Praksu 'waterboardinga' koristi CIA kako bi slomila osumnjičene za terorizam gurajući im lice pod vodu dok ih ne bi obuzeo strah da će se utopiti. Stravičnu metodu izvlačenja priznanja zabranio je predsjednik SAD-a Barack Obama.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

>> CIA od 2001. zavaravala Kongres u pogledu 'važnih akcija'

Tabor je vojnik u bazi Lewis-McChord u Tacomi, a uhićen je jer je prijetio susjedima da će im razbiti prozore. Policija je zlostavljanje kćeri otkrila kada su ušli u vojnikovu kuću i razgovarali s njegovom djevojkom. Ona im je kazala za mučenje, a prestrašena je djevojčica pronađena u ormaru s ozljedama na leđima i vratu. Kada su je upitali od kud joj ozlijede rekla je da joj je to učinio njezin otac. Tabor je optužen napad, a zabranjen mu je pristup kćerki i djevojci. Suđenje je zakazano za sljedeći tjedan.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene