Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Supruga bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka Suzanne oslobođena je iz kućnog pritvora nakon što je predala svoju imovinu državi, objavilo je ministarstvo pravosuđa u priopćenju.


Uprava za nezakonito stečenu imovinu, koja ovisi o ministarstvu, 'odlučila je osloboditi Suzanne Mubarak nakon što je predala državi svu svoju imovinu u bankama u Egiptu - 24 milijuna egipatskih funti (četiri milijuna američkih dolara)'.

Vezani članci Slika nije dostupna Egipat ruši zgradu Mubarakove stranke Slika nije dostupna Bivši egipatski predsjednik Mubarak osuđen na 3 godine zatvora

>> Ženu Mubaraka izdalo srce nakon ispitivanja

U priopćenju se ne spominje jamčevina, suprotno onome što je ranije spominjao jedan egipatski sudski izvor. Suzanne Mubarak (70) stavljena je prošli tjedan u kućni pritvor u bolnici u Šarm el-Šeiku, gdje se liječi nakon srčanih problema, u sklopu istrage o njezinoj imovini. Ministarstvo je priopćilo da se istraga nastavlja.

Bivši predsjednik Hosni Mubarak (83) također se nalazi u kućnom pritvoru u toj bolničkoj ustanovi ljetovališta na Crvenom moru, gdje je primljen također zbog srčanih problema. (Hina)