Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaja hotela

Radnici hotela Ero ponovno blokirali prometnicu kod Mostara

Prosvjed radnika hotela Ero (Foto:Klix.ba)
Prosvjed radnika hotela Ero (Foto:Klix.ba) Foto: Klix.ba
Radnici hotela Ero blokirali su ponovno u četvrtak prometnicu M-17 sjeverno od Mostara, koja taj grad povezuje s unutrašnjošću zemlje, tražeći da se riješi njihov status budući hotel nekoliko mjeseci ne radi te je u njega trebala preseliti vlada Hercegovačko-neretvanske županije, što je zaustavljeno zbog protivljenja bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA).

"Tražimo da nam se uplate doprinosi kako bi neki od radnika mogli u mirovinu, a neki na zavod za zapošljavanje", izjavila je predsjednica sindikata radnika hotela Mira Mandić. Pojasnila je kako šezdesetak radnika od vlade Federacije BiH traži da im se uvaži radni staž budući im doprinosi nisu uplaćivani posljednje četiri godine. Za to je potrebno izdvojiti oko 1,2 milijuna maraka (oko 600.000 eura).

Radnici hotela Ero nakratko su blokirali prometnicu prije dvadesetak dana.

Vlasnik mostarskog hotela Ero je Zavod Mirovinsko-invalidskog osiguranja Federacije BiH, a u međuvremenu je vlada Hercegovačko-neretvanske županije trebala donijeti odluku o njegovoj kupnji, čemu su se naknadno usprotivili predstavnici SDA Bakira Izetbegovića.

''Ministri iz SDA sada ne pristaju na dovršetak procesa kupnje Hotela 'Ero', što je krajnje neodgovorno kako prema vladi samoj, tako i prema ostalima uključenima u postupak, posebice radnicima hotela'', priopćili su iz Vlade HNŽ-a. (Hina)

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene