Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mostar: 7 godina za ubojstvo Hrvata 1992.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski hercegovačkoneretvanski sud u Mostaru osudio je u utorak na sedam godina zatvora osudio Srbina Neđu Bukvića kojeg je optužnica teretila da je u selu Vranjevići kod Mostara 1992. godine, u odori bivše JNA, iz zasjede pucajući iz puške ubio Hrvata Milu Soldu te pokušao ubiti braću Ivana i Niku Puljića ali su oni uspjeli pobjeći.

U obrazloženju presude se navodi da su svjedoci optužbe braća Puljić u svome iskazu ustvrdili da je optuženi Bukvić nedvojbeno osoba koja je 1992. godina iz zasjede zaustavila vozilo u kojem su se nalazili i pucala na njih. U sudskoj presudi također je navedeno da je namjera optuženog Bukvića bila usmrtiti svu trojicu.

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

Optuženi Bukvić je u svojoj žalbi na raniji pritvor naveo da je
spreman ići u zatvor ukoliko braća Puljić potvrde da je on pucao na njih, što su oni i učinili u svojem svjedočenju prepoznavši Bukvića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene