Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinuti i zbog obogaćivanja urana

Moskva osudila napad Sjeverne na Južnu Koreju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar vanjskih poslova rekao je sjevernokorejskom kolegi da je Moskva duboko zabrinuta zbog obogaćivanja urana u Sjevernoj Koreji te je osudila napad na južnokorejski otok.

Na susretu sa sjevernokorejskim ministrom Pak Ui-chunom Sergej Lavrov je zatražio od Pyongyanga da poštuje obveze iz sporazuma iz 2005. da će odustati od svog nuklearnog programa, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.Lavrov je 'izrazio duboku zabrinutost u vezi s informacijama o stvaranju industrijskih kapaciteta za obogaćivanje urana', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, reporter Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV Marko Biočina za Dnevnik Nove TV Velika analiza programa SDP-a i HDZ-a: Tko od koga prepisuje, što uopće nude i tko se od građana može posebno veseliti Most predstavio program obećaju manje poreze Most predstavio izborni program i poručio: "Nije dovoljno samo svrgnuti HDZ, treba dati i viziju"

>> S. Koreja: Prisiljavaju nas na jačanje nuklearne moći

Lavrov je Paku rekao da sjevernokorejski topnički napad na južnokorejski otok 'zaslužuje osudu', izvijestilo je ministarstvo. Ruski ministar je također naznačio da su vojne vježbe Južne Koreje i SAD-a pridonijele napetosti na Korejskom poluotoku i naglasio potrebu da se stanje razriješi bez ikakve daljnje uporabe sile. Sjevernokorejski ministar nije davao izjave za javnost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene