Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moskva: OESS nema dovoljno poštovanja prema Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik ruskog izbornog povjerenstva Vladimir Čurov optužio je danas OESS, glavnu instancu za nadzor izbora u Europi, da "nema dovoljno poštovanja" prema Moskvi, nakon njegovih pritisaka u svezi s dolaskom promatrača na predsjedničke izbore 2. ožujka.

Ured za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), odjel Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) zadužen za izbore, "ponekad nema dovoljno poštovanja, bilo da nam ne šalje promatrače, bilo da dolazi s unaprijed pripremljenim tekstom" i donosi zaključak o nedemokratskim izborima, rekao je Čurov za ruski radio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Međusobna optuživanja ''Ton kojim razgovaraju Istok i Zapad sve je oštriji'' Slika nije dostupna Sastanak OESS-a JAKE MJERE OSIGURANJA 10.000 policijskih časnika raspoređeno u Hamburgu

ODIHR kritizira vremenski raspored koji je predložila Moskva, prema kojemu njegovi promatrači mogu doći u četvrtak 28. veljače, samo tri dana prije izbora koji će se održati u nedjelju 2. ožujka. 

Moskva je još na parlamentarnim izborima u prosincu 2007. ograničila broj OESS-ovih promatrača na 70, dok ih je na izborima 2003. bilo 400.

ODIHR je bojkotirao parlamentarne izbore zbog ograničenja koja mu je Moskva nametnula, napose što se tiče broja svojih promatrača i rokova za organiziranje misije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene