Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje

Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U srijedu su iznesene uvodne riječi na suđenju Chadu Daybellu (55) iz Idaha za trostruko ubojstvo - svoje prve supruge Tammy Daybell i dvoje djece - posinka Joshue JJ Vallowa (7) i poćerke Tylee Ryane (16).

Chad Daybell na sudu se izjasnio nevinim za trostruko ubojstvo - bivše supruge i dvoje djece. Bude li osuđen, tužitelji će za njega tražiti smrtnu kaznu. Tužitelji su ga opisali kao moćnog čovjeka koji ne preza ni pred čim kako bi ostvario svoje ciljeve. Njegov branitelj opisao je Daybella kao religioznog čovjeka kojeg je nova žena natjerala u nesretnu vezu i koja je znala "kako dobiti ono što želi".

U svojoj uvodnoj riječi u srijedu tužitelj Rob Wood opisao je Chada Daybella kao naizgled običnog čovjeka koji je napisao knjige o apokalipsi, osobu koja žudi za značajem i koja je radila kao grobar, piše CNN.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat"

"Dvoje mrtve djece pokopano je u dvorištu optuženog Chada Daybella u rujnu 2018.", rekao je Wood u svojim prvim riječima poroti.

"Sljedećeg mjeseca njegova je supruga pronađena mrtva u njihovoj bračnoj postelji. Sedamnaest dana nakon smrti njegove supruge Tammy Daybell optuženik je fotografiran kako se smije i pleše na plaži na Havajima na vjenčanju s Lori Vallow, ženom koja mu je bila ljubavnica", rečeno je na suđenju.

U zločinu, koji ima korijene u ekstremističkim vjerskim uvjerenjima, sudjelovala je i njegova druga supruga Lori Vallow Daybell (50), koja je prošle godine osuđena na doživotni zatvor bez pomilovanja zbog ubojstva svoje dvoje djece. Tijekom izricanja presude izjavila je da se "nezgodne smrti događaju". Tvrdila je i da su je duhovi triju žrtava redovito posjećivali i da su svi bili sretni u "svijetu duhova".

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno

Chad je suočen s optužbama za ubojstvo prvog stupnja, prijevaru osiguranja, zavjeru za počinjenje ubojstva i tešku krađu.

Monstruozni par sva tri ubojstva opravdao je vjerovanjima u sudnji dan.

Lori Vallow Daybell ubijenu je djecu nazivala zombijima, a Chad je bio član Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Samostalno je objavljivao tekstove koji su se temeljili na mormonskim učenjima.

U jesen 2019. prijevarom je pokušao doći do isplate police životnog osiguranja svoje pokojne supruge, a Vallow je bezočno nastavila prikupljati socijalnu naknadu za oboje djece i nakon što ih je ubila.

U listopadu 2018. Chad Daybell i Vallow Daybell upoznali su se na vjerskoj konferenciji u Uti i on je počeo stvarati alternativnu stvarnost te je bio uvjeren da treba stvoriti kult obožavanja svoga lika i djela.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge

Uskoro je ovaj monstruozni par na svoje supružnike, pa čak i na djecu, gledao kao na prepreke koje su im stajale na putu.

"Svi koji su im se suprotstavljali ponekad su označavani kao mračni duhovi ili čak zombiji", rekao je tužitelj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene