Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bolivijski predsjednik Evo Morales, Saddam Hussein i 14-ro od 19 poginulih otmičara zrakoplova 11. rujna nalaze se na američkom popisu osoba koji bi trebao spriječiti ulazak terorista u zrakoplov, izvijestila je televizijska postaja CBS.


S CBS-a kažu kako su dobili presliku tajnog popisa vlade SAD-a od ožujka koji sadrži 44.000 imena, a koristi se za prepoznavanje potencijalnih terorista među putnicima u zračnom prometu.

Vezani članci Ilustracija Scena kao iz filma: Usred polijetanja aviona otvorio vrata, spustili se niz tobogan i pobjegli taksijem Donald Trump U SAD-u masovno cijepljenje, Trump i Bijela kuća će pričekati

Bivši agent FBI-a Jack Cloonan u informativnoj emisiji CBS-a koja će biti emitirana u nedjelju rekao je kako je popis na brzinu sastavljen nakon napada 11. rujna i da je loše izrađen.

'Kada smo čuli popis imena, odnosno listu osoba kojima se zabranjuje let, okrenuo sam očima jer sam znao što će se dogoditi', rekao je.

Dok popis uključuje osobe koje se teško može osumnjičiti za terorizam kao što je Nabih Berri, predsjednik libanonskog parlamenta, mnoge druge se nisu našle na popisu, navodi CBS. 

Primječeno je također kako na popisu nije bilo 11 britanskih osumnjičenika nedavno optuženih za planiranje napada na zrakoplove tekućim eksplozivom unatoč toga što ih se nadziralo više od godinu dana.

Glasnogovornik odjela domovinske sigurnosti za sada nije imao komentara.