Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvalo ga malo ljudi

Mladić se nakon 2006. skrivao na tri mjesta u okolici Beograda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik srbijanskoga Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim sudom Rasim Ljajić izjavio je kako se uhićeni haaški optuženik Ratko Mladić od 2006. krio na tri mjesta u okolici Beograda, dodajući da bi razlog njegova dugog i uspješnog skrivanja mogao biti u tome što ga je čuvalo vrlo malo ljudi.

Ljajić je u izjavi koju prenose beogradski mediji rekao kako se manje-više sve zna o Mladićevu skrivanju u vojnim objektima i beogradskim stanovima, pri čemu je podsjetio da se skrivao u vojnim objektima u Stragarima, Rajcu i Krčmaru u blizini Valjeva, odakle je 2002. prešao u jedan od stanova u Beogradu, gdje je boravio do prosinca 2005.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi pravilnik Srbija i BiH zadovoljne odustajanjem Hrvatske od većih uvoznih pristojbi Slika nije dostupna Ministri Srbije, Crne Gore, BiH i Slovenije Beograd: Na sastanku o Agrokoru bez predstavnika Vlade i koncerna

Mladić je, po Ljajićevim riječima, u veljači 2006. prešao u selo Ljube, u blizini Srijemske Mitrovice, a na temelju uspješne rekonstrukcije njegova kretanja do uhićenja, znaju se najmanje tri mjesta na kojima se skrivao nakon 2006., koja u interesu istrage ne mogu biti otkrivena.

Kako je za agenciju Reuters izjavio Mladićev prijatelj Aleksandar Mihailović, čija je tvrtka, kako se navodi, gradila njegovu kuću, Mladić je do 2002. normalno živio u kući u Beogradu i za to je vrijeme bio vrlo angažiran te nije bio osoba 'koja bi sjedila okolo i ne radila ništa'.

Mladić je, po Mihailovićevim riječima, povremeno odlazio na nogometne utakmice i u beogradske restorane te živio od vojne mirovine, a mnogi su od njega tražili savjet i pomoć. Dodao je kako je Mladić bio u Beogradu i tijekom NATO-ova bombardiranja 1999. te da je 2002. 'jednog dana nestao' i da samo on može reći šta je bilo poslije.

Maihailović je naveo i kako je Mladića prvi put sreo 1991., kada je od njegove tvrtke, koja je bila bliska jugoslavenskoj vladi devedesetih godina, zatraženo da izgradi 800 vojnih stanova. Dodao je kako je od tada bio blizak Mladićevoj obitelji i zaposlio njegova sina Darka, informatičkog stručnjaka, dok mu dužnosnici nisu savjetovali da treba prekinuti taj aranžman.

Ratko Mladić uhićen je u četvrtak, nakon čega je u petak sud donio rješenje o ispunjenosti uvjeta za njegovo izručenje Haaškome sudu, na što je Mladićeva obrana najavila da će danas podnijeti žalbu. Kako se očekuje, Mladić bi sljedećih dana mogao biti izručen Haaškome sudu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene