Nakon što su mu otac i mlađi brat završili u karanteni, za nepokretnog 17-godišnjaka nije se imao tko brinuti. U tjedan dana navodno su ga tek tri puta posjetili predstavnici lokalne vlasti i njegova teta.

Galerija


Tinejdžer (17) iz ruralnog dijela pokrajine Hubei preminuo je u svom domu nakon što mu je obitelj završila u karanteni zbog koronavirusa. Mladić je bolovao od dječje paralize i nije bio sposoban brinuti se sam za sebe nakon što su mu otac i mlađi brat završili u karanteni zbog simptoma visoke temperature prije tjedan dana.

Vezani članci Testiranje na koronavirus u Karlovcu Dobri trendovi na sjeveru: U ovoj županiji incidencija pala za 20 posto, cijepili su 35 posto odraslog stanovništva Koronavirus, ilustracija Kina uskratila podatke podrijetla koronavirusa međunarodnim istražiteljima? ''Svi su mogli vidjeti bazu podataka. Nema savršene informacije''

Otac je zamolio lokalne vlasti da se brinu o 17-godišnjaku, ali navodno su ga u tjedan dana samo dva puta posjetili i dali mu jesti, piše The Guardian.

Mladića je navodno posjetila i teta, ali posljednja tri dana nije mogla doći do njega zbog vlastitog slabog zdravlja.

Inače, od koronavirusa dosad je preminulo 170 ljudi, a oboljelo je 7700.