Nakon što su mu otac i mlađi brat završili u karanteni, za nepokretnog 17-godišnjaka nije se imao tko brinuti. U tjedan dana navodno su ga tek tri puta posjetili predstavnici lokalne vlasti i njegova teta.

Galerija


Tinejdžer (17) iz ruralnog dijela pokrajine Hubei preminuo je u svom domu nakon što mu je obitelj završila u karanteni zbog koronavirusa. Mladić je bolovao od dječje paralize i nije bio sposoban brinuti se sam za sebe nakon što su mu otac i mlađi brat završili u karanteni zbog simptoma visoke temperature prije tjedan dana.

Vezani članci Vili Beroš Beroš: "Pojavio se novi soj, čini se da je zarazniji. Ako se sada cijepimo, mirni smo do proljeća. Sigurno nećemo doseći 50 posto do kraja lipnja" Testiranje na koronavirus, ilustracija - 1 Danas 43 nova slučaja, preminule dvije osobe: Više županija bez novozaraženih, u jednoj se korona još uvijek ne predaje

Otac je zamolio lokalne vlasti da se brinu o 17-godišnjaku, ali navodno su ga u tjedan dana samo dva puta posjetili i dali mu jesti, piše The Guardian.

Mladića je navodno posjetila i teta, ali posljednja tri dana nije mogla doći do njega zbog vlastitog slabog zdravlja.

Inače, od koronavirusa dosad je preminulo 170 ljudi, a oboljelo je 7700.