Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Ukrajini

Mirovni pregovori u Minsku završili bez dogovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirovni pregovori u Minsku o sukobima na istoku Ukrajine prekinuti su u subotu nakon više od četiri sata bez dogovora, a ukrajinski je izaslanik optužio separatističke izaslanike da potkopavaju sastanak postavljanjem ultimatuma i odbijanjem razgovora o planovima o prekidu vatre, izvijestio je Interfax.

Ukrajinski predstavnik, bivši predsjednik Leonid Kučma rekao je da su dvojica predstavnika separatista postavljala ultimatume te da su odbili "razgovarati o planu mjera za hitan prekid vatre i povlačenje teškog oružja", javlja Reuters prenoseći Interfax.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

Istaknuo je da "ukrajinska strana ne prihvaća nikakav ultimatum", piše France Presse.

Kučma je zamjerio dvojici glavnih separatističkih čelnika u istočnoj Ukrajini Aleksandru Zaharčenku i Igoru Plotnickom, koji su potpisali sporazum u Minsku prošloga rujna, što nisu nazočili subotnjem sastanku kontaktne skupine.

Dok propadaju pregovori, ginu civili

Pregovori između Kontaktne grupe koju čine Kučma, ruski predstavnici i predstavnici OESS-a te pobunjenika održani su u glavnome bjeloruskom gradu Minsku u kojemu je u rujnu potpisan mirovni sporazum kojega se nitko nije držao, piše France Presse.

Proruski separatisti u petak su zaprijetili da će nastaviti s ofenzivom na istoku Ukrajine ukoliko pregovori ne uspiju.

Od izbijanja proruske pobune na istoku Ukrajine u travnju prošle godine poginulo je više od 5.100 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene