Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrti krug sankcija

Ministri G8 pozivaju na oštrije mjere protiv Irana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri vanjskih poslova Grupe osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta pozvali su na oštriju akciju protiv Irana zbog nuklearnog programa koji razvija ta zemlja, ostavljajući istodobno otvorena vrata pregovorima.

Ministri zemalja G8 pozvali su međunarodnu zajednicu da poduzme ‘odgovarajuće snažne mjere’, kako bi pokazala svoju odlučnost u pogledu nuklearnog programa, za koji Teheran neprestano tvrdi da je isključivo mirotvorne prirode. Zapadne zemlje članice UN-ova Vijeća sigurnosti pozivaju na četvrti krug sankcija protiv Irana, s obzirom na to da mnoge države vjeruju kako Teheran radi na razvijanju nuklearnog oružja.

Pročitajte i ovo Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen Prijelomna točka "Rizik od eskalacije sukoba je stvaran, situacija je eksplozivna": Von der Leyen najavila sankcije Ilustracija - iranski dronovi Zabrinjavajuće Analiza iranskih dronova u rukama Rusa šokirala stručnjake: Kako Teheranu to uspijeva?

>> Medvedev ne isključuje sankcije protiv Irana

Kina, koja, kao stalna članica Vijeća na ovu odluku može uložiti veto i već tradicionalno nije za daljnje kažnjavanje Irana, prema mišljenju diplomata pomalo gubi strpljenje, no i dalje se zalaže za diplomatsko rješenje problema. U završnom priopćenju, ministri G8 izvijestili su kako žele da Iran ispuni zahtjeve Vijeća sigurnosti i surađuje s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene