Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SIBAT konferencija

Krstičević u Izraelu predstavio hrvatsku obrambenu industriju: "Mala je, ali snažna"

Krstičević na SIBAT konferenciji u Izraelu (Foto: MORH)
Krstičević na SIBAT konferenciji u Izraelu (Foto: MORH) Foto: MORH
Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević sudjelovao je u nedjelju, prvog dana službenog posjeta Izraelu, na konferenciji izraelske obrambene industrije u Tel Avivu u organizaciji SIBAT-a, Međunarodne uprave izraelskog ministarstva obrane za obrambenu suradnju, priopćeno je iz MORH-a.

Na konferenciji izraelske obrambene industrije ministar Krstičević predstavio je hrvatsku obrambenu industriju i govorio je o strateškoj suradnji Hrvatske i Izraela u kontekstu projekta nabave višenamjenskog borbenog aviona.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

"Hrvatska ima malu, ali snažnu obrambenu industriju koja je prepoznata na svjetskom tržištu. Pozicioniranje hrvatskih tvrtki dokaz je izvrsnosti hrvatskih proizvoda, što dokazuje i činjenica da su hrvatski vojnici u potpunosti opremljeni hrvatskim proizvodima i naoružanjem", istaknuo je Krstičević.

Kazao je da oružane snage i ministarstvo obrane snažno podupiru razvoj hrvatske obrambene industrije te da MORH nije samo potrošač, već i generator razvoja hrvatskih proizvoda.

"Vjerujem da će se i projektom nabave višenamjenskog borbenog aviona otvoriti poslovne prilike za hrvatske tvrtke", rekao je ministar.

Ovogodišnja SIBAT konferencija posvećena je tematici globalne sigurnosti i obrambene suradnje, a sudjelovalo je oko 700 predstavnika izraelske obrambene industrije i izraelskog ministarstva obrane, stoji u priopćenju MORH-a. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene