Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preliminarni podaci

Dodik: Moguće da je RS potrošila 30 milijuna dolara na lobiranje, ali nije to puno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u četvrtak je potvrdio kako su u vrijeme njegove vlasti u tom entitetu za lobiranje po svijetu iz proračuna izdvojeni deseci milijuna dolara pri čemu je ustvrdio kako to i nisu veliki troškovi s obzirom na sve što je postignuto.

"Glas Amerike" ranije ovog tjedna objavio je kako je samo za lobiranje u SAD-u vlast Milorada Dodika do danas potrošila 29,6 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Zabrinuti za budućnost BiH Američko veleposlanstvo oštro reagiralo na Dodikove prijetnje: "Zajedno sa svojim ulizicama krši Daytonski sporazum" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Taj je novac navodno davan različitim konzultantskim agencijama i lobističkim kućama, ali i pojedincima. Riječ je o preliminarnim podacima prikupljenim temeljem dokumentacije koja je u posjedu američkog ministarstva pravosuđa.

Na novinarsko pitanje je li doista riječ o gotovo 30 milijuna dolara potrošenih na lobiranje u SAD-u Dodik je u Banjoj Luci kazao kako je to moguće s obzirom da se radi o višegodišnjem razdoblju.

"Javna je tajna da mi deset godina imamo kontakte s određenim agencijama i da tome možemo zahvaliti za dobar položaj RS u prošlosti koji smo imali", kazao je Dodik koji se u siječnju našao pod sankcijama američke administracije zbog kršenja Daytonskog sporazuma i organiziranja nezakonitog referenduma.

Dodikova je ocjena kako je najvažnije da danas nitko ne pokušava ukinuti RS što je, po njegovu sudu, bila intencija u prošlosti.

"Okrenuli smo kompletan politički diskurs koji je bio protiv RS". kazao je Dodik.

Ustvrdio je i kako nije osjetio neki posebni učinak američkih sankcija kojima mu je zamrznuta imovina a građanima SAD-a zabranjeno da s njim posluju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene