Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naperti odnosi

Milo za drago: Rusija je izgnala suradnicu njemačkog veleposlanstva u Moskvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odnosi zmeđu Rusije i Moskve i dalje su napeti.

Rusija je izgnala suradnicu njemačkog veleposlanstva u Moskvi što Berlin tumači kao uzvratnu mjeru na izbacivanje ruskog diplomata iz konzulata u Bonnu zbog špijuniranja, piše u subotu njemački tjednik u vrijeme sve napetijih odnosa između dviju zemalja zbog ukrajinske krize.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

"Suradnica njemačkog veleposlanstva u Moskvi napustila je zemlju", rekao je izvor na koji se poziva njemački tjednik Der Spiegel i dodao "Žalimo zbog tog neopravdanog čina i to smo obznanili ruskoj vladi".

Ruski veleposlanik bio je "izbačen u potpunoj diskreciji", piše tjednik pozivajući se na izvor iz ministarstva vanjskih poslova. "U sličnim slučajevima ranije, nije bilo odgovora Rusa, no ovaj put je drugačije", otkrio je izvor.

Svijet protiv Rusije: Putin ranije napušta summit?

Odnosi između Njemačka i Rusije vrlo su napeti zbog krize u Ukrajini koja je bila tema razgovora u subotu u australskom gradu Brisbaneu na rubu sastanka skupine G20 između njemačke kancelarke Angele Merkel i ruskoga predsjednika Vladimira Putina.

Putin je na sastanku u Brisbaneu pod velikim pritiskom zapadnih lidera zbog sukoba u Ukrajini, no njegov glasnogovornik odbacio je navode da bi on mogao ranije napustiti summit zbog kritika.

Putin će ostati sve do završetka summita u nedjelju poslije podne, rekao je Dmitrij Peskov za agenciju Interfax, prenosi njemačka agencija dpa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene