Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTUKAO SVE STEREOTIPE

Policajac koji u 15 godina nije napisao niti jednu kaznu i pročitao preko 3.000 knjiga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
33-godišnji Milo Ščekić iz crnogorskog mjesta Kolašin netipičan je policijski službenik koji je do sada, kako kaže, pročitao preko 3000 knjiga, a neke od njih i više desetaka puta.

U intervjuu za crnogorske medije Milan Ščekić otkrio je kako iščitavajući knjige iz područja psihologije, sociologije, teologije kao i književna djela uči kako na drugačiji način gledati na svakodnevicu. 'Psihologija je potrebna u svakodnevnom životu. Psihoanalize koje sam čitao omogućavaju mi da analiziram ličnosti kod ljudi koje svakodnevno susrećem. Na taj način uglavnom uspijem otkriti kakva je tko ličnost. To mi olakšava komunikaciju i upoznavanje ljudi', rekao je Milo Ščekić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..." Ilustracija neuništivi humor "Malo duže trajao od zadnjeg seksa"; "Cijela se Juga probudila prije nas": Urnebesni komentari Crnogoraca nakon potresa

Milo Ščekić u policijskim je krugovima poznat i kao policajac koji za vrijeme svojeg 15-godišnjeg rada nije napisao niti jednu kaznu. “Napisao sam samo jednu, ali mi je toliko bilo žao toga čovjeka, da sam otišao i sam je platio', kazao je Milo te dodao da kada uhvati nekog u prekršaju pokuša mu s pedagoškog pristupa objasniti okolnosti te na taj način djelovati na ljude da više nikada ne počine slično djelo.

Za vrijeme osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, Milo je nekoliko puta bio nagrađivan nagradama za najbolje učenike, a za poziv policajca se odlučio kako bi pomagao ljudima.

Šcekić se susretao i s javnim osobama koje je uvijek ugodno iznenadio svojim znanjem. 'Jedne prilike naišli su velikodostojnici iz pravoslavne crkve, i kada sam s njima ušao u neformalni razgovor u biblijski diskurs, patristiku učenja crkvenih otaca, Sveto pismo, oni su bili fascinirani. Je li to kod njih izazvalo oduševljenje ili sujetu, to već ne znam. Ali ravnodušnost nije postojala”, iskren je Šcekić. Bibliju je kaže, pročitao čak 44 puta.

Cijeli intervjuu možete pročitati na portalu CDM.me.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene