Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik ruskog energetskog diva Gazproma Aleksander Miller rekao je u petak da Ukrajina kupuje manje plina od Rusije od sredine prosinca radi velikih poteškoća u plaćanju.


Ukrajina ima ozbiljnih poteškoća u plaćanju isporučenog plina za prosinac, rekao je Miller u izjavama za tv-kanal Vesti, prenosi agencija Ria Novosti. Gazprom je naveo da Ukrajina do 11. siječnja mora platiti svoje obveze. Gazprom ocjenjuje da je situacija jako ozbiljna u vezi plaćanja za isporuke od prosinca, naglasio je Miller.

>> Moskva i Kijev opet u neslozi oko plina, EU u sredini

Vezani članci Lijekovi, ilustracija - 2 Iz udruge pacijenata upozoravaju: "Svaki dan bez terapije u bespoštednoj borbi s ovako teškim bolestima okrutan je i opasan za život bolesnih ljudi u ovoj zemlji" Veledrogerije: Nema dogovora, a ni lijekova - 1 Prijeti nam nestašica: Već od idućeg tjedna neke bolnice mogle bi dobiti i 70 posto manje lijekova

Glasnogovornik Gazproma Sergej Kuprijanov ocijenio je da Ukrajina ima financijskih problema i ne može platiti plin isporučen za prosinac jer nije od Svjetskog monetarnog fonda (MMF) dobila novu tranšu kredita u iznosu od 3,8 milijardi dolara. Na pitanje što će se dogoditi ako Ukrajina ne plati do 11. siječnja, glasnogovornik je rekao da će Gazprom postupiti sukladno ugovoru, što je formula koju je tvrtka upotrijebila kada je prekinula isporuku plina Ukrajini. (Hina)