Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuju zavjeru

Planiraju napade: Militanti Islamske države ušli u Tursku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 3.000 militanata ultraradikalne skupine u Siriji i Iraku nastoje ući u Tursku preko njezine južne granice. A oni za koje se vjeruje da su ušli nalaze se u sigurnim kućama

Militanti Islamske države ušli su u Tursku i kuju zavjeru u svrhu napada na diplomatske misije u Ankari i Istanbulu, izvijestili su u četvrtak turski mediji pozivajući se na nacionalnu obavještajnu agenciju (MIT).

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak

Oko 3.000 militanata iz te ultraradikalne skupine u Siriji i Iraku nastoje ući u Tursku preko njezine južne granice nakon što nisu uspjeli osvojiti sirijski kurdski grad Kobani, piše list Hurriyet prenoseći internu bilješku MIT-a.

Sumnje na nove brutalnosti IS-a

Vjeruje se da su neki militanti, među kojima zapovjednici koji planiraju napade, već ušli u Tursku te da se nalaze u sigurnim kućama, navodi se u bilješci, ali se ne precizira o kojem se broju militanata radi.

'Militanti koji su stručnjaci za samoubilačke i bombaške napade pripremaju napade na misije koalicijskih snaga, koje su intervenirale u Siriji, u Ankari i Istanbulu', piše u bilješci.

'Stižu brodovima? Džihadisti na samo 300 kilometara od juga Italije'

Također se dodaje da dio militanata sirijske i palestinske nacionalnosti planira ući u Bugarsku kako bi izvršili napade u članicama Europske unije.

Turska policija odbila je komentirati to pitanje, a MIT nije bio dostupan za komentar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene