Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oskvrnuća

Sumnje na nove brutalnosti IS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Imamo tijela. Dođite ih proučiti. Jasno je da im nedostaju neki dijelovi', poručio je irački veleposlanik Mohamed Alhakim.

Postoji mogućnost da Islamska država svoje poslovanje financira i prodajom ljudskih organa. Ovu tvrdnju je u utorak iznio irački veleposlanik pri UN-u Mohamed Alhakim i od Vijeća sigurnosti zatražio da istraži navode, piše IB Times. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke"

U posljednjih nekoliko tjedana vlasti su u nekoliko masovnih grobnica otkrile tijela s kirurškim rezovima i nestalim bubrezima, ali i drugim organima, što je kod mnogih probudilo sumnju da se ekstremistička skupina financira na ovaj način.

'Imamo tijela. Dođite ih proučiti. Jasno je da im nedostaju neki dijelovi', poručio je veleposlanik.

'Stižu brodovima? Džihadisti na samo 300 kilometara od juga Italije'

Tvrdi i da su pripadnici Islamske države pogubili nekoliko liječnika u Mosulu koji su odbili vaditi organe žrtvama. IS je optužuju za genocid. 'Ove terorističke skupine oskvrnule su sve ljudske vrijednosti. Počinili su najogavniji zločin protiv iračkog naroda', kaže Alhakim.

Irak: Džihadisti bičevali muškarce zbog mobitela, ženama odsjekli ruke te spalili 45 osoba

Izaslanik UN-a u Iraku, Nikolaj Mladenov, rekao je Vijeću da postoje brojna izvješća koja podržavaju tvrdnju da Islamska država koristi prodaju organa za financiranje poslovanja. U siječnju je tijekom oružanih sukoba u Iraku ubijeno najmanje 790 ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene