Predsjednik Zoran Milanović u telefonskom razgovoru čuo se s turskim predsjednikom Erdoganom, koji mu je zahvalio za pomoć u borbi s požarima. Izrazio mu je sućut kao i turskom narodu te ga pozvao u posjet Hrvatskoj.


Predsjednik Zoran Milanović objavio je kako se čuo sa turskim predsjednikom Erdoganom, koji je Hrvatskoj zahvalio na slanju pomoći u gašenju požara koji već danima bjesne zemljom. U razgovoru ga je, kaže, pozvao u posjet Hrvatskoj.

Vezani članci Požar u Turskoj - 1 Pomogli nam nakon potresa, sad im vraćamo: Hrvatska u Tursku šalje kanader Veliki požari na Siciliji - 1 Europa se bori s vatrenom stihijom: Požar bjesni Italijom i Grčkom, u Turskoj šest osoba poginulo

"Razgovarao sam večeras s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, koji je zahvalio Hrvatskoj na pomoći, odnosno slanju Canadaira CL415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s dvije posade koji pomaže u gašenju velikih požara u Turskoj", stoji u objavi na Facebooku.

 

Milanović mu je izrazio žaljenje zbog tragedija s požarima koje su zahvatile Tursku te mu izrazio prijateljstvo Hrvatske.

"U razgovoru sam izrazio sućut njemu i cijelom turskom narodu zbog stradanja ljudi u požarima. Slanje Canadaira u Tursku izraz je prijateljskih i partnerskih odnosa dviju država. Odluka je to hrvatskog državnog vrha koju smo zajedno donijeli Vlada i ja kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH. Predsjednika Erdogana pozvao sam da službeno posjeti Hrvatsku kako bismo nastavili graditi i razvijati prijateljske odnose naših država."