Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Deseci imigranata iz Sjeverne Afrike prosvjedovali su tijekom noći na nedjelju u jednoj multietničkoj četvrti u Milanu zbog ubojstva 19-godišnjeg Egipćana i pritom razbijali prozore trgovina i prevrtali automobile, priopćila je u nedjelju talijanska policija.


Prosvjedi su počeli u subotu navečer nakon što je skupina useljenika iz Južne Amerike ubila Hameda Mamouda El Fajeda. Sjevernoafrikanci, od kojih većina Egipćani, počeli su divljati i neki su se sukobili s policijom u četvrti u kojoj je oko 70 posto trgovina u vlasništvu imigranata, navodi policija.

Više Egipćana privedeno je na ispitivanje, a policija, koja je priopćila da je većina sudionika nereda legalno u Italiji, još uvijek traga za ubojicama. (Hina)

Vezani članci Obiteljsko nasilje, ilustracija Ispovijest žene koja je ostavila svog zlostavljača: "Bila sam sva u modricama. Da nisam pobjegla, bila bih ispod zemlje" Profesorici u vodu podvalili dezinficijens - 2 Školski sindikat Preporod izjavu ministra Fuchsa smatra štetnom i nesmotrenom: ''Radi se o novom, vrlo opasnom obliku nasilničkog ponašanja u školi''