Ilustracija (Foto: Getty Images)
Ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Milan Beli Bosiljčić je s 88-godina diplomirao na beogradskom Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja.


Milan Beli Bosiljčić dokaz je da nikad nije kasno. Fakultet je upisao prije 70 godina, a od diplome ga je dijelio samo diplomski rad. Danas je 88-godišnjak ponosni vlasnik diplome s Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Sveučilišta u Beogradu, piše Blic.

Vezani članci Na restoran u centru Beograda bačena bomba - 3 Na restoran Kolesterol u centru Beograda bačena bomba: Oštećeni i automobili koji su bili parkirani ispred Dekan Učteljskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Siniša Opić (Foto: Dnevnik.hr) Dekan učiteljskog fakulteta o lažnim diplomama profesora: "To je vrlo opasno, a posljedice su nesagledive"

''Ja sam bio vrlo siguran zato što sam se dugo spremao i to sam volio i mislim da su profesori shvatili koliko je meni bilo stalo da diplomiram jer nekako čovjek u ovim godinama sve voli završiti'', objašnjava Bosiljčić kojemu je, kaže, u diplomskom radu samo profesorica srpskog jezika napravila manje ispravke.

Profesor tjelesne kulture rado se prisjeća studentskih dana, a u sjećanju će mu posebno ostati put s kolegama na biciklu, i to do Grčke.''Zamislite, mi smo iz Beograda išli u Grčku, prešli Korintski kanal, išli do Nemeje, Mikene, Patrasa, Olimpije, vratili se natrag, prešli na drugu stranu išli u podnožje Olimpa, pa planinarili do vrha Olimpa i gore ostavili našu zastavu'', prisjeća se novopečeni diplomac.

Osim što je sada i profesor tjelesne kulture, Bosiljčić je poznati koreograf, a proslavio se i kao glumac u povijesnim i akcijskim filmovima te vesternima.

"Uopće se ne družim sa mojom generacijom, ja sam stalno sa mladima. Nemam mnogo prijatelja s kojima se družim da sjedimo u kavani. Ne, time se ne bavim", navodi Bosiljčić.