Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kralj Bahreina objavio kraj zavjere

'Miješanje Irana neće se tolerirati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bahreinski kralj danas je izjavio da je strana zavjera protiv te otočne države, predvođene sunitima, spriječena. Istovremeno, čelni čovjek Vijeća za suradnju zemalja Zaljeva poručio je da se miješanje šijitskog Irana u države Perzijskog zaljeva neće tolerirati.

Sukob između sunitskih vladara i šijitske većine povećali su napetosti u regiji bogatoj naftom, a radi se o najozbiljnijim nemirima posljednjih godina. 'Zavjera se kovala 20 do 30 godina, sve dok nije sazrelo vrijeme za subverzivne djelatnosti. Objavljujem da je zavjera spriječena', poručio je kralj Hamad bin Isa Al Khalifa. Upozorio je da bi se u slučaju da zavjera nije spriječena, nemiri proširili na susjedne zemlje.

Glavni tajnik GCC-a Abdulrahman al-Atijah je kazao da Vijeće 'odbacuje bilo kakvo miješanje u naše unutrašnje poslove, a jedna od zemalja koja to čini je Iran'. Potvrdio je da su Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati u Bahrein uputili svoje postrojbe. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rat i dalje bjesni Arapski zračni napadi u Jemenu: Najmanje 80 žrtava Slika nije dostupna Promjena strategije Vraćen dio teritorija Ramadija, počeli zračni napadi u Palmiri - Oči uprte u Washington, što će odlučiti?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene