Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mianmar: Imenovan predstavnik za pregovore sa Suu Kyi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastojeći ispuniti zahtjev UN-ova posebnog izaslanika za Mianmar Ibrahima Gambarija, vladajuća vojna hunta te zemlje imenovala je predstavnika za odnose i pregovore između vojske i oporbene čelnice Aung San Suu Kyi.

Vladin list "Novo svjetlo Mianmara" izvijestio je da je Gambari tijekom posjeta zemlji 29. rujna do 2. listopada, predložio režimu imenovanje posebnog dužnosnika za održavanje veza i pregovora sa Suu Kyi, demokratskom ikonom te zemlje i dobitnicom Nobelove nagrade za mir 1991.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Pregovori i razgovori Neki zastupnici Domovinskog pokreta neće podržati Plenkovića? "Pitajte ga hoće li dati potpis, a ima ih još koji će izletjeti" Andrej Plenković Pregovori i razgovori Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković"

"Poštujući prijedlog gospodina Gambarija i s namjerom da izgladimo odnose s Aung San Suu Kyi, zamjenik ministra rada Aung Kyi imenovan je na mjesto ministra za odnose sa Suu Kyi", prenosi list priopćenje vlade, koje je u cijelosti objavljeno u programu državne televizije jučer navečer.

Priopćenje se vremenski poklopilo s održavanjem sastanka UN-ova Vijeća sigurnosti tijekom kojega će se donijeti odluka o tomu hoće li Vijeće objaviti oštro priopćenje o nedavnom krvavom gušenju prosvjeda civila u Mianmaru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene