Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odala počast žrtvama

Merkel došla u Moskvu dan poslije Putinove parade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Angela Merkel susrest će se u Kremlju s Vladimirom Putinom.

Njemačka kancelarka Angela Merkel u nedjelju je odala počast sovjetskim vojnicima ubijenim tijekom Drugog svjetskog rata i pozvala na suradnju s Rusijom u trenucima velikih napetosti između moskve i Zapada zbog stanja u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Posljedice napada na rusku vojnu zračnu luku Belbek, u blizini Sevastopolja Rusi na udaru VIDEO Ukrajinci izveli masovne napade na Krim: Uništeni moćni avioni, objavljene satelitske snimke Ilustracija Bez Ukrajine Vode se tajni pregovori o primirju na europskom tlu? Ovo je bio Putinov uvjet, odbijen je

Merkel je položila vijenac pred grobom neznanog vojnika nedaleko od Kremlja, dan nakon što, kao ni velika većina zapadnih državnika, nije nazočila vojnoj paradi u povodu 70. obljetnice savezničke pobjede nad nacističkom Njemačkom.

Angela Merkel: Ovdje su počinjene nezamislive strahote... Nećemo nikad zaboraviti

Potom se uputila u Kremlj, gdje će se sastati sa svojim domaćinom, ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, naglasila sivši pritom nužnost suradnje.

"Za nas je nužno da radimo, da surađujemo i u složenim situacijama i pokušamo pranaći diplomatska rješenja", rekla je uoči sastanka Merkel, koja je posljednjih mjeseci igrala ključnu ulogu u pregovorima oko Ukrajine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene