Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudili nasilje

Merkel i Hollande za kažnjavanje odgovornih u Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Merkel je poručila kako prijetnja sankcijama protiv ukrajinske vlade pokazuje kako EU misli ozbiljno kada traži povratak političkom dijalogu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u srijedu da prijetnja sankcijama protiv ukrajinske vlade pokazuje kako EU misli ozbiljno kada traži povratak političkom dijalogu, a francuski predsjednik Francois Hollande istaknuo da će odgovorni za nasilje u kojem je u posljednja 24 sata poginulo 26 ljudi biti kažnjeni.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno

"Kada se europski ministri vanjskih poslova sastanu sutra u Bruxellesu moraju razgovarati o tome koje specifične sankcije uvesti da bi jasno pokazali kako se politički proces mora nastaviti", rekla je Merkel na zajedničkoj konferenciji za novinare s Hollandeom u Berlinu.

"No, same sankcije neće biti dovoljne", dodala je Merkel i istaknula da je potrebno razgovarati i s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Janukovičem i s oporbom kako bi se mir vratio u Ukrajinu, prenosi Reuters.

Šef sigurnosti: Radikali su zaplijenili više od 1.500 komada oružja i 100 tisuća metaka!

BBC navodi da je Hollande istaknuo kako će odgovorni za nasilje na ulicama Kijeva "biti kažnjeni".

U žestokim sukobima između oporbenih prosvjednika i policajaca u utorak u Kijevu poginulo je 26 osoba, što je navelo Europu za povisi ton i zaprijeti sankcijama odgovornima za represiju.

Ukrajinska služba sigurnosti (SBU) istovremeno je u srijedu objavila da pokreće antiterorističku operaciju u zemlji tvrdeći da ekstremističke i radikalne skupine prijete životima milijuna Ukrajinaca.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene