Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineske vlasti spasile su skupinu ljudi od kojih većina ima mentalne poteškoće, a vjeruje se da su radili kao robovi u tvornici.


  Kako javljaju kineski državni mediji, nesretne ljude je prodao čovjek koji vodi prihvatilište za beskućnike u provinciji Sečuan. Oko 12 radnika, od kojih 8 ima mentalnih poteškoća radilo je u jednoj građevinskoj tvrtki bez plaće, nisu imali sigurnosnu opremu, radili su na ekstremnim hladnoćama i jeli hranu koja se inače davala psu vlasnika tvornice.

Vezani članci Ryan Reynolds i Blake Lively (Foto: Profimedia) S interneta se uklanjaju fotke svadbe poznatog para zbog mjesta održavanja na kojem su se događali užasi Crni petak (Foto: Facebook) Ne nasjedajte na muljaže s Facebooka, saznajte pravo podrijetlo Crnog petka

>> Brazil: Oslobođeno 150 robova, među njima i djeca

Vlasnik Li Xinglin pobjegao je u nedjelju kada je skandal procurio u javnost, no uhićen je jučer, zajedno sa sinom. Radnici se nalaze na sigurnom i u skrbništvu su države.

Radnici robovi u Kini nažalost nisu rijetkost, u svibnju 2009. godine policija je uhitila 10 osoba koji su na prisilnom radu u tvornici opeka imali 30 mentalno bolesnih ljudi.