Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad narkokartela?

Meksiko: Troje ubijenih povezanih s američkim konzulatom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani napadači, za koje se vjeruje da su povezani s narkokartelima, tijekom vikenda su ubili jednu djelatnicu konzulata SAD-a u Ciudad Juarezu i njezinog supruga, te u zasebnom incidentu supruga druge djelatnice konzulata, objavili su u američki mediji.

U drugom incidentu, napadači su ranili dvoje djece djelatnice američkog konzulata u tom pograničnom gradu, koji potresa nasilje povezano s narkomafijom i ratom koji protiv nje vodi meksička vlada. Napadi izvedeni automatskim oružjem iz jurećih vozila, čini se da su prvi smrtonosni napadi na američke dužnosnike i njihove obitelji iza kojih stoje moćni meksički narkokarteli. Oni su se dogodili tijekom posebno krvavog vikenda u kojem je gotovo 50 ljudi ubijeno diljem Meksika u nasilju povezanom s narkobandama.

Pročitajte i ovo Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti" Masovne grobnice kriminalnog miljea u Meksiku - 8 Uboljstva narkokartela Pas s ljudskom nogom u ustima doveo do stravičnog otkrića: "Stavljaju ih u plastične vreće i bacaju u plitke jame"

Ubojstva su se dogodila nakon prijetnji američkim diplomatima duž meksičke granice i prigovora djeletnika konzulata da nasilje povezano s drogom postaje neizdrživo, rekli su američki dužnosnici. I prije posljednjih ubojstava u Ciudad Juarezu, State Department je donio odluku da se djelatnicima konzulata dopusti evakuiranje obitelji u SAD. Predsjednik Barack Obama izrazio je ogorčenje zbog 'okrutnih ubojstava', a meksički predsjednik Felipe Calderon najavio je da će 'svim raspoloživim sredstvima' suzbiti bezakonje u Ciudad Juarezu i drugdje.

Vlade Meksika i SAD-a poduzimaju sve

Američki FBI u nedjelju je poslao agente u taj grad kako bi pomogli u istrazi, a na putu su i američki diplomati koji će se sastati s meksičkim kolegama, izjavila je Roberta Jacobson, zamjenica pomoćnika državne tajnice zadužena za Meksiko. Obama je pomogao ofenzivu predsjednika Calderona protiv narkokartela s više od milijardu dolara. Američka državna tajnica Hillary Clinton u nedjelju je izrazila žaljenje zbog ubojstava osoba povezanih s konzulatom, ističući da vlade SAD-a i Meksika poduzimaju sve kako bi se odgovorni za taj gnjusan zločin priveli pravdi. Počinjena ubojstva, po njezinim riječima, naglašavaju potrebu nastavka predane suradnje s vladom Felipea Calderona kako bi se suzbio utjecaj narkokartela u Meksiku. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene