Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajinska kriza

Medvedev: 'Rusija će posljedice sankcija svesti na najmanju moguću mjeru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija će ustrajati na pravu na pravedan pristup stranim tržištima za izvoz svojih energenata te će poduzeti pravnu proceduru pri Svjetskoj trgovinskoj organizaciji.

Rusija je sposobna svesti na najmanju moguću mjeru posljedice bilo kakvih sankcija nametnutih kao rezultat ukrajinske krize, izjavio je u utorak ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

'Siguran sam da ćemo biti u stanju svesti posljedice sankcija na najmanju moguću mjeru', rekao je Medvedev u parlamentu.

Poručio je da će Rusija ustrajati na pravu na pravedan pristup stranim tržištima za izvoz svojih energenata te će, ako se pokaže potrebnim, poduzeti pravnu proceduru pri Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO).

Govorkanja da bi Europa uvozila američki plin kako bi smanjila ovisnost o Rusiji Medvedev je ocijenio 'blefom'. Istaknuo je i da je Rusija više nego ikada zainteresirana da svoj plin počne izvoziti i na razna druga tržišta.

Biden najavio najvažniji događaj u povijesti Ukrajine

U Dumi je Medvedev također potvrdio da će Rusija 'kazniti' američku Visu i Mastercard, kartične kuće koje su u ožujku uvele sankcije protiv bankarskih institucija bliskih Kremlju te istaknuo da je to kršenje postojećih sporazuma.

Visa i Mastercard uskratili su usluge plaćanja klijentima nekoliko ruskih banaka, među kojima i banci Rusija koju kontrolira milijarder blizak Vladimiru Putinu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene