Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovni prosvjedi

Policija udara nenaoružane prosvjednike palicama i štitovima, na ulicama Hong Konga tisuće ljudi

Hong Kong (Foto: Anthony WALLACE / AFP)
Hong Kong (Foto: Anthony WALLACE / AFP) Anthony WALLACE / AFP
Aktualno Galerija Hong Kong (Foto: Anthony WALLACE / AFP) Hong Kong (Foto: Anthony WALLACE / AFP) Foto: Anthony WALLACE / AFP Prosvjedi u Hong Kongu (Foto: Vivek Prakash / AFP) Prosvjedi u Hong Kongu (Foto: Vivek Prakash / AFP) Foto: Vivek Prakash / AFP Policija bacila suzavac na prosvjednike u Hong Kongu (Foto: AFP) - 1 Policija bacila suzavac na prosvjednike u Hong Kongu (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp +0 Hong Kong (Foto: Anthony WALLACE / AFP) Galerija 1/4 >>
Deseci tisuća prosvjednika u Hong Kongu izašli su u nedjelju na ulice kako bi zahtijevali potpuno povlačenje kontroverznog zakona o izručenju i punu istragu policijskog nasilja na ranijim prosvjedima.

Prosvjednici su se usmjerili na ponašanje policije čija je zadaća bila kontrola masovnih prosvjeda koji potresaju taj poluautonomni kineski grad i koji su nerijetko završavali nasilnim obračunima s policijom.

Pročitajte i ovo Štrajkovi u Europi - 2 Prometni kolaps Europa preplavljena prosvjedima: Farmeri i dalje na ulicama, Njemačka u blokadi zbog štrajkova Slika nije dostupna BAČEN SUZAVAC Kaos u Hong Kongu: Na ulicama deseci tisuća prosvjednika, došlo je i do okršaja s policijom

Prosvjednici zahtijevaju uspostavu neovisnog povjerenstva koje bi istražilo postupke policije uključujući ispaljivanje gumenih metaka, suzavac i papar sprej.

Postoje video zapisi na kojima se vidi kako policija udara nenaoružane prosvjednike palicama i štitovima.

Milijuni ljudi počeli su početkom lipnja izlaziti na ulice prosvjedujući protiv zakona o izručenju koji bi omogućio izručivanja stanovnika Hong Konga na suđenja u druge dijelove Kine.

Tvrde da bi to potkopalo pravosudnu neovisnost bivše britanske kolonije i izložilo ljude opasnostima političkih optužnica.

Vlada je privremeno povukla zakon iz procedure no prosvjednici traže njegovo potpuno povlačenje te ostavku upraviteljice Hong Konga Carrie Lam.

Prosvjednici su se žalili da je policija u nedjelju skratila planiranu rutu njihova kretanja kako bi se spriječilo da dođu do vladinih zgrada ispred kojih su postavljene ogromne barikade. (Hina)

Aktualno Spektakularne fotografije atraktivnih plivačica i plivača na Svjetskom prvenstvu Detalji sa Svjetskog prvenstva u plivanju (Foto: AFP) Detalji sa Svjetskog prvenstva u plivanju (Foto: AFP) Foto: Afp Plivačice poziraju na SP-u u plivanju (Foto: AFP) Plivačice poziraju na SP-u u plivanju (Foto: AFP) Foto: Afp Detalj sa Svjetskog prvenstva u plivanju (Foto: AFP) Detalj sa Svjetskog prvenstva u plivanju (Foto: AFP) Foto: Afp Umjetničko plivanje (Foto: AFP) Umjetničko plivanje (Foto: AFP) Foto: Afp Skokovi u vodu (Foto: AFP) Skokovi u vodu (Foto: AFP) Foto: Afp +15 Umjetničko plivanje (Foto: AFP) Ostali sportovi Spektakularne fotografije atraktivnih plivačica i plivača na Svjetskom prvenstvu 1/21 >>

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene