Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međuetnički sukob

Masovni povratak izbjeglica iz Uzbekistana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci tisuća Kirgiza izbjeglih u Uzbekistan nakon nasilja koje je zahvatilo njihovu zemlju zadnjih tjedana vratili su se kućama, objavile sukirgistanske vlasti prema kojima se taj povratak odvija mirno.

Više od 10.000 osoba prešlo je različite nadzorne točke između dvije zemlje samo tijekom posljednja 24 sata, kazao je novinarima pomoćnik direktora kirgistanske službe za nadzor granica Čolponbek Turusbekov.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašan slučaj 68-ero djece umrlo od sirupa za kašalj: Dokazano što je bilo u njima, osuđene 23 osobe Ilustracija Zaustavili zlouporabu novca Njemačka uvela posebne kartice za migrante, neki nezadovoljni: "Ne želimo karticu, želimo gotovinu"

>> 'Nasilje u Kirgistanu pokrenula treća strana'

'Stanje na granici ujutro 23. lipnja bilo je stabilno i mirno, nije zabilježen nijedan incident', kazao je on. 'Ukupno se vratilo 46.124 kirgistanskih građana', dodao je on.

Po kirgistanskoj službi nadzora granice, 75.000 osoba pobjeglo je iz Uzbekistana nakon međuetničkog sukoba na jugu zemlje, dok su agencije za međunarodnu pomoć procijenile brojku na više od 100.000.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene