Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak -60 u Sibiru

'Marsovske' temperature u Rusiji odnijele već 123 života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Val studeni koji je prije desetak dana zahvatio Rusiju odnio je 123 života, pošto se u moskovskoj oblasti temperatura spustila na minus 30 Celzijevih stupnjeva, a na istoku Sibira na gotovo minus 60.

'Otkako je val hladnoće zahvatio zemlju, 123 osobe su umrle od smrzavanja i posljedica ozeblina', rekao je medicinski izvor, a prenijela je agencija Interfax.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Slika nije dostupna Hladnoća u Sibiru FOTO Ovako izgleda stubište zgrade na -59

>> Val hladnoće u Rusiji odnosi žrtve

U bolnice su primljene 833 osobe, od kojih 345 u zadnja 24 sata, među njima 14 djece, po istom izvoru.

U Moskvi je jutros zabilježeno -17 stupnjeva, ali su meteorloške službe najavile dolazak tople fronte sa zapada i nagli porast temperature koja bi se u srijedu u Moskvi trebala približiti ništici, uz snijeg i kišu koja se ledi na tlu.

Ruska meteorloška služba rekla je na svojoj mrežnoj stranici da će se na istoku Moskve zadržati niske temperature.

U ponedjeljak je na Uralu zabilježeno -34, u Tomsku (Sibir) -42 a u Jakutiji (krajnji istok Sibira) čak -59, po stranici meteoinfo.ru. Prosječna temperatura na Marsu iznosi -63 stupnja Celzija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene