Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Manje od četvrtine Amerikanaca podupire politiku prema Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manje od četvrtine Amerikanaca odobrava politiku američkog predsjednika Georga W. Busha prema ratu u Iraku, pokazuje istraživanje NBC Newsa i Wall Street Journala.

Anketa je pokazala da samo 23 posto ispitanika odobrava Bushovu strategiju prema Iraku, što je za 11 posto manje nego u prethodnom istraživanju iz listopada i ujedno najmanji stupanj podrške o tom pitanju. Gotovo sedmero od desetero ispitanika reklo je da su sve manje uvjereni da će rat uspješno završiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Pogledajte što Hrvati misle o odricanju od kave Tabletić na dočeku Baby Lasagne Rezultati ankete Hrvati otkrili hoće li nabaviti tabletić: Pogledajte rezultate ankete

Postotak potpore ukupnoj Bushovoj politici po tom istaživanju iznosi 34 posto, što znači da je i ona na najnižoj razini.

I istraživanje Washington Posta i ABC Newsa čiji su rezultati
objavljeni u utorak pokazalo je da sedam od deset ispitanika ne odobrava Bushov pristup iračkom pitanju. Njih 61 posto reklo je da se rat nije isplatio.

U istraživanju USA Todaya i Gallupa više od polovice ispitanika, njih 55 posto, reklo je da žele da se američki vojnici povuku iz Iraka u roku od godine dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene