Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sretan kraj

FOTO Posvojena je malena Aya, rođena u ruševinama nakon potresa: Dobila je i novo ime

Posvojena beba Aya rođena pod ruševinama - 4
Posvojena beba Aya rođena pod ruševinama - 4 Afp
Aktualno Galerija Posvojena beba Aya rođena pod ruševinama - 3 Posvojena beba Aya rođena pod ruševinama - 3 Foto: Afp Posvojena beba Aya rođena pod ruševinama - 1 Posvojena beba Aya rođena pod ruševinama - 1 Foto: Afp Posvojena beba Aya rođena pod ruševinama - 2 Posvojena beba Aya rođena pod ruševinama - 2 Foto: Afp Posvojena beba Aya rođena pod ruševinama - 4 Posvojena beba Aya rođena pod ruševinama - 4 Foto: Afp +10 Posvojena beba Aya rođena pod ruševinama - 5 Galerija 1/15 >>
Beba Aya, rođena 6. veljače pod ruševinama potresa u Siriji, stigla je u dom svojih rođaka. Posvojili su je teta i tetak i dali joj ime Afraa, po njezinoj pokojnoj majci koja je dala svoj život prilikom poroda. Mala Afraa imat će i sestru jer se teti i tetku tri dana nakon potresa rodila i njihova vlastita kći.

Beba Aya postala je jedno od najprepoznatljivijih lica tragedije u Turskoj i Siriji. Nedugo nakon potresa rodila se među ruševinama zgrade u Siriji koja je odnijela život njezine majke.

Zgrada u kojoj je živjela njezina obitelj bila je jedna od oko 50 uništenih u potresu magnitude 7,8 u gradu Jindayrisu.

Njena majka se porodila ubrzo nakon katastrofe i zatim je umrla. Smrtno su stradali su i njezin otac i četvero braće i sestara.

Nakon što je njezina priča izašla u javnost, tisuće ljudi su se javile da posvoje Ayu, no vlasti su otkrile da beba još uvijek ima žive rođake u Siriji.

Pročitajte i ovo Beba rođena ispod ruševina Potraga za preživjelima VIDEO Priča o rođenju djeteta pod ruševinama ipak dobila tragičan svršetak

Aya je puštena iz bolnice nakon što je DNK test potvrdio krvno srodstvo s njezinom tetom, javio je BBC.

Kad je izvučena ispod ruševina, sva u prašini, malena Aya je još uvijek pupčanom vrpcom bila povezana s majkom. U bolnicu je stigla s posjekotinama i modricama, bila je pothlađena i jedva je disala. No već dan nakon početka liječenja njezino se zdravstveno stanje poboljšalo. Prema riječima liječnika, sada je iz bolnice izašla zdravana ruke rodbine.

Posvojena beba Aya rođena pod ruševinama - 4 Beba rođena ispod ruševina (Foto: Screenshot/twitter)

Pročitajte i ovo Beba rođena pod ruševinama u Siriji - 2 dobila je ime FOTO Pogledajte kako izgleda beba rođena pod ruševinama: "Da je ostala tamo još sat vremena, ne bi preživjela"

Nedugo nakon što su spasioci izvukli bebu ispod srušene zgrade, dali su joj ime Aya, što na arapskom znači čudo.

Ipak, teta i tetak su je odlučili nazvati po njenoj pokojnoj majci Afri. "Afraa je postala jedno od moje djece. Neću praviti razliku među njima", rekao je njezin ujak Khalil al-Sawadi za AP News.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene