Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na dugom štapu

Nakon Bačićeve najave o sufinanciranju najma za mlade uslijedio obrat. Primorac: "Mene nitko ništa nije pitao"

Aktualno Galerija Marko Primorac o subvencioniranju za mlade - 3 Marko Primorac o subvencioniranju za mlade - 3 Foto: DNEVNIK.hr Marko Primorac o subvencioniranju za mlade - 2 Marko Primorac o subvencioniranju za mlade - 2 Foto: DNEVNIK.hr Marko Primorac o subvencioniranju za mlade - 1 Marko Primorac o subvencioniranju za mlade - 1 Foto: DNEVNIK.hr Marko Primorac, ministar financija Marko Primorac, ministar financija Foto: DNEVNIK.hr +2 Gabrijela Kišiček, komunikacijska stručnjakinja Galerija 1/7 >>
Ministar financija Marko Primorac kaže kako njega "nitko ništa nije pitao", nakon najave ministra graditeljstva Branka Bačića da će država pomoći mladima kod subvencioniranja najma.

Dan nakon najave ministra Branka Bačića kako će država pomoći mladima kod subvencioniranja najma, potpuni obrat. Ministar financija Marko Primorac uvjerava kako takva odluka nikad nije donesena.

Postoji radna skupina koja na tome radi, ali sve je to, tvrdi prvi čovjek financija, još na dugom štapu.

Pročitajte i ovo Marko Primorac, ministar - 3 Gost Dnevnika Nove TV Ministar Primorac o ulaganjima u narodne obveznice: "Vjerujem da će građani prepoznati priliku." Otkrio i je li mu supruga dala zeleno svjetlo

Mladima, kada su čuli ministra Bačića, svanulo je sunce.

"Središnji državni ured na Vladi je donio program sufinanciranja najma za mlade obitelji i mislim da je to trebalo ići u objavu i temeljem tog programa će se omogućiti, za što su osigurana sredstva u državnom proračunu", rekao je u ponedjeljak ministar graditeljstva Branko Bačić.

No, ministar financija Marko Primorac u utorak odgovara "Mene nitko ništa nije pitao na tu temu".

I baš zato pitanje je - ima li razloga za veselje.

"Pretpostavljam da znate za što su sredstva osigurana u proračunu?", upitao ga je novinar Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić, na što mu Primorac odgovara "Ja nisam bio uključen u rasprave o tome. Da znam nešto više rekao bih. Možda je netko nešto krivo prenio. Da je donesena odluka da će se subvencionirati najmovi - nije", odlučan je Primorac.

Ne samo da se ne slažu oko toga ima li odluke ili nema, nego je nejasno i od kud onda Branku Bačiću detalji na koji će način država određivati iznose subvencija.

"Ovisi o razlici što će Središnji državni ured utvrditi i cijene koja se na tržištu postigne, na taj bi se način taj iznos mogao subvencionirati", govori Bačić.

S njim se ne slaže ministar Primorac. "Odluku o tome da će se subvencionirati najmovi, to je nešto što ja osobno ne bih podržao u potpunosti. Postoji dio studenata i mladih za koje treba vidjeti što se treba učiniti".

Loša komunikacija, smatra komunikacijska stručnjakinja, stvara dojam loše ideje.

"Komunikacija vlasti bi trebala biti ujednačena, da bi odavala dojam ozbiljnosti, sigurnosti, profesionalnosti i stručnosti", kaže Gabrijela Kišiček. "Kada postoji neka ideja koju treba predstaviti javnosti, vrlo je važno znati u kojoj će se fazi ta ideja predstaviti, na koji način i kako će se poruke oblikovati da građani zapravo imaju i povjerenje u vlast koja bi te ideje i trebala realizirati".

A u ovom slučaju do realizacije ove ideje građani će se još načekati.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene