Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POOŠTRENE MJERE

Širi se virusna zarazna bolest koja posebno pogađa djecu: Potvrđen prvi slučaj u još jednome gradu u susjedstvu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon 24 slučaja ospica u Smederevu sada su se pojavile i u Novom Sadu.

U Srbiji je potvrđen još jedan slučaj ospica, kod necijepljenog devetogodišnjeg djeteta iz Novog Sada. Dijete je zbog komplikacija hospitalizirano. 

Dosad je u toj zemlji registrirano ukupno 25 slučajeva ospica, objavio je je Institut za javno zdravlje "Dr. Milan Jovanović Batut".

Na području Smedereva registrirana su ukupno 24 slučaja, a riječ je o 14 necijepljenih mlađih od dvije godine, tri djeteta predškolskog uzrasta i sedam odraslih osoba s nepoznatim i nepotpunim cijepnim statusom, piše N1.rs.

Od 11. siječnja na snazi su pooštrene mjere epidemiološkog nadzora za ovu bolest na prostoru Srbije.

Pročitajte i ovo Ilustracija NA UDARU I DJECA I ODRASLI Proglašena epidemija u susjedstvu! Vratila se iskorijenjena zarazna bolest, stručnjaci objašnjavaju kako je prepoznati

Pročitajte i ovo Ilustracija ŠIRENJE INFEKCIJE Ospice potvrđene kod još dvoje djece u susjedstvu: Liječnici poslali upute tko im se sve treba javiti

Kako su stručnjaci naglašavali i upozoravali, problem je što su tijekom 2020. i 2021. godine u Srbiji registrirane najniže vrijednosti obuhvata MMR cjepivom u posljednjih dvadeset godina.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene