Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jasno dao do znanja

Spreman za borbu s najmoćnijim svjetskim silama - 'Moramo braniti svoje interese'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovinske i ekonomske sankcije protiv Rusije negativno utječu na slovačko gospodarstvo, izjavio je u nedjelju slovački premijer Robert Fico, za televizijski kanal TA3.

"Intelektualcima može biti svejedno što Slovačka gubi stotine milijuna eura. To je njihov posao, ali ja ekonomske interese zemlje ne ignoriram", rekao je Fico i dodao da je Rusija važan partner Slovačkoj te da bi "bilo pogrešno ne prepoznati tu činjenicu".

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Robert Fico i Viktor Orban Izjava odjeknula Europom Slovački premijer upozorio Ukrajinu: "Moraju pristati na kompromis, Rusija se neće povući"

"Ako sankcije Slovačkoj nanose štetu, žestoko ću istupati protiv njih", naglasio je Fico.

"Moramo braniti svoje interese", dodao je, te ocijenio da je Rusija zemlja s mnoštvom kontakata sa svijetom i da je bez dijaloga s njom nemoguće riješiti probleme kao što su iranski nuklearni program ili kriza u Siriji.

G7 pokazao odlučnost prema Moskvi zbog Ukrajine

Ova reakcija slovačkog premijera reakcija je na dogovor Merkel i Obame o produljenju sankcija sve dok Rusija ne bude u cijelosti poštovala ugovor iz Minska i suverenitet Ukrajine. Ugovorom iz Minska zaključenom u veljači predviđa se primirje koje se ipak redovito krši.

Njihov dogovor je ujedno i službeni stav summita G7, skupine najmoćnijih svjetskih industrijskih sila, koji se održava u Njemačkoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene