Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrabra je žena ostala bez supruga i najstarijeg djeteta. Ispred njezinih očiju ih je pobio vojni veteran koji je otvorio vatru na prolaznike nakon svađe s bivšom zaručnicom.


Erin Stoffel, 32-godišnja majka iz Menashe u Winsconsinu, uspjela je spasiti dvoje svoje djece unatoč tome što ju je pomahnitali napadač ranio s tri metka tako što ih je u posljednji trenutak sklonila s mjesta na kojemu su fijukali meci.

Vezani članci U centru Splita upucana trojica muškaraca - 4 Nezapamćen zločin u Splitu: Mladi pomorac ubio tri muškarca iz osvete, policiju dočekao u kafiću? Slika nije dostupna 'Koliko ćemo još patnje i gubitaka morati podnijeti?'

Nažalost, svome suprugu Jonathanu (33) i 11-godišnjoj kćeri Oliviji nije uspjela pomoći, pa su je nedugo po dolasku u bolnicu dočekale tragične vijesti.

Obitelj Stoffel se u nedjelju predvečer zaputila na obiteljsku vožnju biciklima, pa se zatekla na krivom mjestu i u krivo vrijeme, točno ne jednom pješačkom mostu kada je vojni veteran Sergio Daniel Valencia (27) otvorio vatru na prolaznike.

Valencia je pritom ubio i još jednog potpuno nedužnog čovjeka, Adama Bentdahla (31), te si je nedugo potom oduzeo život.

Policija je navela da je pokolju prethodila svađa Valencije s njegovom bivšom zaručnicom i potvrdila da nije poznavao ljude u koje je sumanuto pucao.

"Nikad ne podcjenjujte snagu majki, njihovu odlučnost kada brane svoju djecu. Nevjerojatno je da je ta žena uspjela takva ranjena skloniti svoju djecu Ezru (7) i Selaha (5) s mosta i još im objasniti gdje i kako da pozovu upomoć", izjavio je liječnik Ray Georgen, koji je Erin prozvao herojem i koji je potvrdio da prve indicije govore kako će se ipak oporaviti.

Jonathan i Erin Stoffel u braku su proveli više od deset godina, a kako bi svojoj obitelji omogućio kvalitetan život, Jonathan je radio nekoliko poslova.

Budući da su njegova supruga i dvoje djeca sada bez njega ostali, vrijedi istaknuti da su se međuvremenu organiziralii brojni ljudi diljem svijeta koji su do srijede ujutro na stranici GoFundme prikupili više od 120.000 dolara. Jedna je takva stranica otvorena i kako bi se pomoglo obitelji Adama Bentdahla. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook