Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sretko Kalinić na sudu u Beogradu rekao je kako nema veze s ubojstvom premijera Zorana Đinđića, ali da je neposredno prije Zvezdan Jovanović potvrdio kako je ubio premijera.


Na ponovljenom suđenju pripadnicima kriminalnog zemunskog klana Sretko Kalinić izjavio je da on nema nikakve veze sa ubojstvom premijera Srbije Zorana Đinđića.

Vezani članci Andrea Ledić i Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Ubojstvo koje je šokiralo Hrvatsku: Tragovi zločina blijede s vremenom, ali ubojice ne mogu biti mirne čak 521 godinu Nuša Bunić u pratnji pravosudne policije dolazi na suđenje (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Ubola ga u vrat pa pobjegla: Završne riječi na suđenju ''krvavoj Nuši'' za ubojstvo bivšeg dečka

'Mile Luković Kum ušao je u stan i rekao da je Zvezdan Jovanović 'zveknuo' premijera i on je to potvrdio klimanjem glave. Na pitanje je li još još, rekao je kako garantira da nije', ispričao je Kalinić na Specijalnom sudu izlažući obranu, piše Blic.

Kalinić je naveo da Jovanović toga dana nije izgledao posebno uzbuđeno. Dodao je kako se njih dvoje znaju od 1993. godine, a da je Milorada Ulemeka vidio jednom u BiH.

Pripadnik Zemunskog klana Miloš Simović je na suđenju rekao da je od trenutka kada je ubojstvo naručeno,  zaključio da mora izvršiti zaduženje koje je dobio od vođe Zemunskog klana Dušana Spasojevića. Njegov zadatak je bio da prati kretanje premijera Đinđića i bude kurir između nekih ljudi i Spasojevića.