Gusti snijeg, snažan vjetar, poledica i kiša: loše vrijeme pogodilo je u nedjelju Francusku, Njemačku i Veliku Britaniju, poremetivši zračni i željeznički promet te izazvavši nestanak struje.

Galerija


U Francuskoj, 32 departmana stavljena su na narančasti stupanj pripravnosti, posebno na sjeveru gdje je zbog jakog vjetra 20.000 kućanstava ostalo bez struje.

Vezani članci Hrvatska se priprema za nadolazeće nevrijeme - 6 Za više hrvatskih regija izdano upozorenje na opasno vrijeme: Provjerili smo jesu li službe spremne Goran Tomac, dopročelnik HGSS-a Delnice Snijeg, olujni vjetar i led okovali Hrvatsku: Iz HGSS-a poslali važno upozorenje - "Uvjeti se mijenjaju jako brzo..."

Trajekt na kojemu je bilo više od tristo ljudi nasukao se u francuskoj luci Calaisu, pri čemu nitko nije ozlijeđen, ali je prekinut promet preko La Manchea.

Na Korzici je izdano upozorenje radi mogućih poplava nakon što su jake kiše dovele do zatvaranja zračne luke u Ajacciu i u Figari.

Velik dio Njemačke probudio se uz gusti snijeg i tempetature oko nule, što je u Frankfurtu dovelo do otkazivanja oko 330 letova, a stotine su kasnile.

Aerodrom u Duesseldorfu morao se zatvoriti kroz nekoliko sati tijekom popodneva, javila je agencija dpa.

Problemi su pogodili i željeznički promet. Stanje je slično i u Velikoj Britaniji koja nije imala takve snježne padavine od ožujka 2013.

Pogođen je zračni promet te su otkazani letovi u Birminghamu, a brojni letovi otkazani su ili su kasnili i u zračnoj luci Luton na sjeveru Londona.

Željeznički promet također je poremećen u većem dijelu Engleske i Walesa. (Hina)