Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lopovi su u draguljarnici proveli čak četiri dana tijekom uskrsnih blagdana!


Pljačka draguljarnice i trezora Hatton Garden u Londonu iz koje je proteklog vikenda ukraden nakit i novac u vrijednost od preko dvije milijarde kuna (200 milijuna funta) mogla bi biti najveća pljačka u povijesti Velike Britanije.

Istražitelji pokušavaju dokučiti što se točno događalo tijekom uskrsnih blagdana u elitnoj londonskoj četvrti koja je inače poznata draguljarnicama.

Prema sadašnjoj rekonstrukciji, lopovi su se prvo popeli na krov, a onda su kroz njega ušli u zgradu i spustili se u podrum gdje se nalazi trezor sa 600 sigurnosnih sefova. Presjekli su rešetke i onesposobili alarm na glavnim vratima kroz koja se ulazi u trezor.

Nagađa se da su provalili još prošlog četvrtka što znači da su u Hatton Gardenu proveli četiri dana! Pljačka je, naime, otkrivena tek u utorak u 8.10 ujutro, a s vanjske strane zgrade nije bilo nikakvih znakova provale. Lopovi su uspjeli otvoriti i opljačkati 300 sefova. Korisnici trezora u Hatton Gardenu uglavnom su draguljari i trgovci zlatom pa je ulov pljačkaša sigurno bio maestralan.

Vezani članci Opljačkana poslovnica Hrvatske pošte na Trešnjevci Razbojnik pištoljem prijetio zaposlenicima: Opljačkana poslovnica pošte na zagrebačkoj Trešnjevci Pljačka na cesti Kakva bahatost! Opljačkali auto nasred ceste i usred bijela dana, nitko ih nije stigao zaustaviti

Traži ga policija: Prepoznajete li muškarca s fotografije?

Da sve stvarno bude kao na filmu, alarm se oglasio u petak oko jedan sat ujutro i čuvar je došao provjeriti o čemu se radi, no na prvi pogled ništa mu nije bilo sumnjivo te je kazao 'da nije dovoljno plaćen da ulazi unutra', piše Daily Mail.

Kolika je točno vrijednost ukradenog možda nikada neće biti utvrđeno jer žrtve u takvim slučajevima ne žele otkriti što su sve imale u sefu.

Pljačkaši su bili dovoljno domišljati, a očito su imali i dovoljno vremena, te su ukrali i sve snimke nadzornih kamera u objektu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook