Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lopov s razvijenom sviješću za dobrobit djece koji je ukrao automobil s petomjesečnim dječakom u Boltonu, vratio ga je sigurnog i nasmiješenog majci kada je shvatio da je osim automobila ukrao i bebu.


Emma Williams, majka dvoje djece gledala je u strahu kako joj lopov prerušen u policajca odvozi dijete. Emma i njezin partner uspjeli su izvući svog dvogodišnjeg sina iz srebrnog Lexusa, ali njihov drugi sin, petomjesečni Jack ostao je u automobilu.

Vezani članci U parkiranom automobilu pronađeno tijelo djeteta - 2 Detalji strašne tragedije u Kninu: Dječačić je pronađen u besvjesnom stanju, ali nisu ga uspjeli spasiti. Gradonačelnik: "Svi smo šokirani..." Vatrogasci, ilustracija Strava u BiH: U zapaljenom automobilu izgorio muškarac

Kada se lopov odvezao, Emma je trčala za njima vičući da su odvezli njezinog sina. Nakon 30 minuta, osjećajni lopov vratio se na mjesto s kojeg je ukrao auto i bebu ostavio na pločniku. ‘Mislila sam da nikada više neću vidjeti Jacka. Mislila sam da će se lopovi negdje sudariti jer je vozio veoma brzo, a da Jack neće preživjeti’, rekla je 24-godišnja majka. Incident se dogodio kratko nakon 17 sati u četvrtak, kada su Emma i djeca u autu čekali njezina partnera Garetha koji je išao s posla.

Prije nego je Gareth došao do automobila muškarac obučen kao policajac prišao im je, pokucao na prozor i zatražio je da izađe iz vozila. ‘Bio je normalan dan. Išla sam po Garetha kada mi je prišao čovjek. Imao je policijsku jaknu i crne hlače. Nisam mnogo razmišljala, vidjela sam policajca pa sam se osjećala sigurno’, rekla je Emma.

‘Nisam znala što se događa. Sve se dogodilo tako brzo. Bilo je teško vjerovati što se događa. Izašla sam iz auta, on me gurnuo i ušao u auto. Vikala sam da su unutra moja djeca, a onda mi je dopustio da ih izvedem. Bio je miran i nije imao nikakav izraz na licu. Gareth je uzeo Lewisa, a muškarac se odvezao s Jackom’, ispričala je Emma.

Dok je davala izjavu policiji, lopov se vratio, ali u drugom automobilu jer je tijekom jurnjave imao prometnu nesreću s Lexusom, te je na pločnik odložio dijete. ‘Laknulo mij je. Imao je osmijeh na licu. Očito nije shvatio što se događalo’, rekla je Emma. Lopov je kasnije imao još jednu prometnu nesreću te je uhićen, a trenutačno se nalazi na liječenju u bolnici s ozlijeđenom nogom.