Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje se i presuda

London: Ekstremisti proglašeni krivima za napad 2006.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica britanskih muslimanskih ekstremista u ponedjeljak su proglašeni krivima zbog pokušaja podmetanja bombi domaće izrade na prekooceanskim letovima u putničkim zrakoplovima u ljeto 2006., izvijestio je sud u Londonu.

Urota je spriječena zahvaljujući ažurnosti tajnih službi. U protivnom bi to bio jedan od najtežih zločina nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. te bi u ime islama poginulo puno žrtava, priopćio je sud. Skupina muslimanskih ekstremista u kolovozu 2006. namjeravala je u samoubilačkim napadima tekućim vodikovim-peroksidom kojim su napunili boce za voćne sokove, srušiti sedam zrakoplova na prekooceanskim letovima za Kanadu i SAD. Nakon tog incidenta zabranjeno je unošenje bilo kakve tekućine u zrakoplove.

Pročitajte i ovo Dva desetljeća od napada na vlakove, drukčije džihadističke prijetnje Španjolskoj prošlo je 20 godina U najsmrtonosnijem terorističkom napadu u Europi ubijene 192 osobe: "Ne smijemo smanjiti oprez, imaju ogromnu sposobnost sposobnost mutiranja i prilagodbe" Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu"

Porota Woolwich Crown Courta osudila je 28-godišnjeg Abdula Ahmeda Alija za urotu. 28-godišnji Tanvir Husein i 29-godišnji Asa Sarvar također su proglašeni krivima po istim točkama optužnice. Sva trojica muškaraca rođena su u Britaniji, no održavali su bliske veze s Pakistanom. Presude će im biti izrečene idućeg tjedna. Još četvorica njihovih kolega oslobođena su optužbi.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene