Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada je Todd Mansur, član ekspedicije koja promatra morske sisavce, uočio da se ratni brod približava kitovima stuipo je u kontakt s njima putem radija. Odmah su se odlučili zaustaviti i osigurati siguran prolaz.


Ratni brod američke mornarice zaustavio se na vrijeme kako bi propustio kitove koji su se zatekli u blizini, piše Huffington Post.  Mornarički brod došao je vrlo blizu sivim kitovima i postajala je opasnost da ih ozlijedi. To je uočio Todd Mansur, koji je dio ekspedicije koja promatra ove morske sisavce.

Akcijom iz zraka uspjeli spasiti kita koji se zapleo u mrežu

Vezani članci Kit kod Maslenice - 1 Veliki kit oduševio mještane Maslenice: "Imamo i dupine tu, jako nam je zanimljivo. Ali ne smije ih se uznemiravati" Istraživači dronom snimili velikog kita u Jadranu - 4 Veličanstveni gorostasni kit plivao uz brod, snimljen i dronom: "Okrenula se na bok, pokazala nam je trbuh"

Srećom, uspio je stupiti u kontakt s vojnim brodom koji se odmah zaustavio kako bi osigurao siguran prolaz morskim divovima koji će sada nastaviti svoju migraciju u miru. Mansur je rekao da ne može reći jesu li članovi mornarice bili pristojniji tijekom komunikacije putem radija ili u svojim akcijama.